Krajicek in voetspoor van Okker

ROTTERDAM, 22 JAN. Richard Krajicek is vanochtend bij de open Australische tenniskampioenschappen in Melbourne doorgedrongen tot de halve finale. De Hagenaar, die de Duitser Michael Stich in vijf sets versloeg (5-7, 7-6, 6-7, 6-4, 6-4), treedt daarmee in de voetsporen van Tom Okker, the Flying Dutchman.

Okker was de enige Nederlandse tennisser die ooit in de halve finale van een Grand-Slamtoernooi stond. Dat gebeurde drie keer: in 1968 bij de US Open (waar Okker ook de eindstrijd haalde en verloor van Arthur Ashe), in 1971 in Australië en in 1978 op Wimbledon.

Het servicekanon Stich, vorig jaar winnaar van Wimbledon, was bijzonder onder de indruk van Krajiceks opslag getuige zijn uitspraak: “Ik dacht dat ik zelf aan de overkant van het net stond te spelen.”

In de halve finale ontmoet Krajicek overmorgen Jim Courier.