Kleine beleggers verlaten Rabo Noro Venture fonds

Kleine beleggers hebben het beleggingsfonds Rabo-Noro Venture massaal de rug toegekeerd. Bijna 70 procent van de uitstaande aandelen is aangemeld voor de enige mogelijkheid om tussentijds uit het fonds te stappen.

De aandeelhouders hebben op 19 december vorig jaar een brief gekregen, waarin hun de mogelijkheid werd geboden uit het fonds te treden tegen een prijs van 16,50 gulden per aandeel, een opbrengst die 1,50 gulden lager ligt dan de prijs die bij de start is betaald. Het fonds werd ruim vier jaar geleden geïntroduceerd als een gesloten participatiefonds in veelbelovende bedrijven. Eind september 1991 was de door het fonds berekende intrinsieke waarde van het aandeel 13,36 gulden.

Vooral via de Rabobank hebben veel kleine beleggers in het fonds deelgenomen die zich - volgens een woordvoerder van die instelling - wellicht toch wat hebben vergist in de aard van het fonds. De beleggingen van Rabo-Noro Venture hebben een hoge risicograad.

De 1,8 miljoen stukken (van de uitstaande 2,6 miljoen) die zijn aangemeld, zijn inmiddels herplaatst, voor een deel bij de bestaande aandeelhouders.