Harding nieuwe concertmeester Residentie Orkest

DEN HAAG, 22 JAN. Het Residentie Orkest in Den Haag krijgt een nieuwe concertmeester.

Met ingang van 1 februari wordt de naar het Royal Philharmonic Orchestra vertrokken Zino Vinnikov opgevolgd door de Australiër John Harding. Harding zal het concertmeesterschap in Den Haag delen met Jaring Walta. De 41-jarige Harding is sinds 1988 docent viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is ook bekend als primarius van het Orlando Kwartet.

Harding was eerder concertmeester bij het Amerikaanse Rochester Philharmonic Orchestra. Verder was hij twee jaar lang dirigent voor het orkest van de Metropolitan Opera in New York. In zijn vaderland richtte hij het Australian Chamber Orchestra op. In Hong Kong was Harding docent viool aan de Academie voor Uitvoerende Kunsten.