Euroconsult opent raadgevend adviesbureau in Moskou

Euroconsult te Arnhem, een raadgevend ingeniersbureau op het gebied van milieu- en cultuurtechniek, heeft met een aantal Russische partners in Moskou het adviesbureau Recon opgericht waarin het een belang heeft van 60 procent.

De overige 40 procent is in handen van een aantal particulieren “met een overheidsachtergrond”.

Recon richt zich met name op de landbouw, de agro-industrie en op natuurbeheer. Euroconsult, zelf een "joint venture' van Heidemij in Arnhem en Grontmij in De Bilt, heeft Recon opgezet om een positie in Midden- en Oost-Europa op te bouwen. Directeur ir. J. Faber zei enkele weken geleden te verwachten dat over drie tot vijf jaar tien procent van de omzet in Oost-Europa zal kunnen worden behaald.

Het Arnhemse bedrijf is al bijna veertig jaar in ontwikkelingslanden actief en behoort op dit gebied tot de vijf grootste ter wereld. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 80 miljoen.