Bewoners Vriescheloo wegens verdwenen meisje ondervraagd

BELLINGWOLDE, 22 JAN. Twintig rechercheurs van de rijkspolitie Groningen houden vandaag een bevolkingsonderzoek in Vriescheloo (Gr.) in verband met de verdwijning van de zevenjarige Nymphe Poolman uit dat dorp op 28 november. Het meisje is nog steeds spoorloos. Het politieonderzoek leverde tot nog toe geen nadere aanwijzingen op. De politie wil nu de woonomgeving van het meisje in kaart brengen en een beeld krijgen van het dagelijks leef- en werkpatroon van de ongeveer 1000 inwoners.

Eerder hield de politie al een buurtonderzoek, waarbij de bewoners van enkele straten werd gevraagd of zij iets verdachts hadden gehoord of gezien op de dag van de verdwijning. “We willen nu met alle inwoners praten, al hebben we geen aanwijzingen dat er informatie wordt achtergehouden”, aldus een politiewoordvoerder. Nymphe Poolman verdween op 28 november. Ze was die middag door haar vader van school in Emmen gehaald. Omstreeks half vier die dag ging ze met hem naar de supermarkt. Omdat ze daarna het laatste stukje naar huis, ongeveer 600 meter, wilde lopen, liet haar vader haar uitstappen. Nymphe wandelde wel vaker alleen in de omgeving. Haar vader haalde haar in en zwaaide nog naar haar. Sindsdien ontbreekt letterlijk elk spoor van haar. Daags na de raadselachtige verdwijning kamden 40 ME'ers de landerijen in de omgeving van Vriescheloo uit. Bij de zoekactie werd ook een speurhond en een helikopter ingezet. Tevens werd gedregd in het kanaal. Op 4 december werd een landelijk opsporingsbericht uitgezonden. De 80 tips, die naar aanleiding hiervan binnenkwamen, leverden geen nadere aanwijzingen op. De ouders denken dat hun dochter is ontvoerd is en deden in december een oproep aan de eventuele ontvoerders hun kind vrij te laten. Zij zouden dan geen aangifte bij de politie doen.