Vijfde aanhouding bij SHS Den Haag

DEN HAAG, 21 JAN. Vanochtend is voor de vijfde keer een aanhouding verricht in een onderzoek dat de Haagse politie verricht naar mogelijke fraude met subsidiegeld door de directeur van de Stichting Haags Sociaal-cultureel werk (SHS), drs J.J.H. R. De man wordt verdacht van fraude met 350.000 gulden subsidiegeld.

Hij zit sinds twee weken in voorarrest. De vanochtend aangehouden verdachte, de in het onderwijs werkzame J.R. uit Voorburg, was tot voor kort bestuurslid van de SHS. Hij wordt verdacht van verduistering, heling en valsheid in geschrifte. R. bekleedde samen met de hoofdverdachte eerder ook een bestuursfunctie bij de stichting RAG in Bennekom, waarvan de politie vermoedt dat ze werd gebruikt om subsidie buiten het toezicht van de gemeente te houden.