Uitstel vredesberaad over Afghanistan

BONN/PESHAWAR, 21 JAN. De organisatoren van een informele vredesconferentie over Afghanistan, die eind deze maand in Duitsland zou worden gehouden, hebben de bijeenkomst gisteren voor onbepaalde tijd uitgesteld nadat de partijen het er niet over eens hadden kunnen worden wie aan het overleg zou deelnemen.

Gematigde vertegenwoordigers van het verzet lieten weten dat ze niet aan de conferentie, een initiatief van de vroegere bondskanselier Willy Brandt en de sociaal-democratische Friedrich Ebert-stichting, zouden meedoen omdat ook de regering van de Afgaanse president Najibullah was uitgenodigd. De islamitische opstandelingen hebben in het verleden af en toe wel indirecte contacten gehad met het bewind in Kabul, maar zijn rechtstreeks overleg steeds uit de weg gegaan. (Reuter, AP)