Opnieuw aanslag op onderkomen migranten

DEN HAAG, 21 JAN. Voor de derde maal dit jaar hebben onbekenden een aanslag gepleegd op een onderkomen van migrantenorganisaties in Den Haag. Afgelopen nacht ontplofte om drie uur een bom voor de deur van de opleiding van de Migranten Omroep Stichting aan het Westeinde in het centrum van Den Haag. Niemand raakte gewond.

Een half uur eerder was de politie gebeld met de mededeling dat de bom om vijf uur af zou gaan. Het Westeinde is daarop geheel afgezet. Een woordvoerder van de gemeentepolitie in Den Haag spreekt van lichte schade. Het exploderende pakket voor de deur van het pand beschadigde de voordeur, de gevel en de ruiten. Twee voor de ingang geparkeerde auto's liepen eveneens schade op; de zijkanten werden vernield en de ruiten sneuvelden door de klap. De explosie was tamelijk gering; de buurt sliep gewoon door.

De actie is opgeëist door "rechts-extremistische commando's', een groepering die in de arcieven van de politie nog niet eerder voorkwam. Het onderzoek van de recherche is nu in eerste instantie gericht op de samenstelling van de bom. Op 4 januari ontplofte een lichte bom bij het kantoor van de Migranten Werkwinkel in de Lange Lombardstraat in Den Haag, op korte afstand van het Westeinde. De schade bleef daarbij beperkt tot een gat in de ruit. De aanslag werd toen opgeëist door het eveneens onbekende "aktiefront nationalistisch Nederland'. Twee dagen later werd een molotov-cocktail tegen het raam gegooid. Er ontstond geen vuur omdat het projectiel ondeugdelijk was ontstoken.