Huisvuil ophalen in Hoorn met politie

HOORN, 21 JAN. Politieagenten, een opzichter en een gemeenteambtenaar worden vrijdag ingeschakeld om in de Hoornse wijk Grote Waal huisvuil op te halen.

De - gescheiden - verwerking van het afval loopt daar spaak, omdat een aantal bewoners regelmatig het gewone huisvuil meegeven in de groene bakken, die bestemd zijn voor groente-, fruit- en tuinafval. Tot op heden bleven voorlichting en vermanende brieven van het Centrale Afvalverwijderingsbedrijf (CAW) zonder resultaat. Dat jaagt het CAW op kosten, aangezien een tweede scheiding van het afval bij de compostering extra geld kost. De politieagenten die vrijdag worden ingezet zullen slechts meelopen bij de controle van de containers. Mocht de actie van het CAW niet tot resultaat leiden dan zullen over een maand de eerste processen-verbaal worden opgemaakt.