Grandmet verkoopt Remy Martin en Cointreau belangen

Het Britse dranken- en levensmiddelenconcern Grand Metropolitan (GrandMet) heeft zijn deelnemingen van elk twintig procent in de gelieerde Franse drankenproducenten Remy Martin (cognac) en Cointreau (likeur) verkocht voor 1,14 miljard franc (376 miljoen gulden). Grand Metropolitan verwierf de deelnemingen in 1990 en heeft gebruik gemaakt van de toen vastgelegde optie om de belangen weer te verkopen aan de meerderheidsaandeelhouder van de twee bedrijven, de door een fusie ontstane onderneming Remy Cointreau SA.

Begin deze maand kreeg GrandMet het Italiaanse Cinzano volledig in handen. Het concern is onder meer eigenaar van de Britse bierbrouwer Wattney Mann en van aantal drankenmerken waaronder Smirnoff, Baileys, Grand Marnier, Heublein, Metaxa, Black Velvet en J&B. GrandMet is ook actief in de voedingsmiddelenindustrie en is daarnaast eigenaar van hotels, restaurants en in Groot-Brittannië een groot aantal pubs.