George Sluizer in Berlijnse filmcompetitie

AMSTERDAM, 21 JAN. De verfilming van Bruce Chatwins roman Utz door de Nederlandse regisseur George Sluizer is door het Internationale Filmfestival van Berlijn (13-24 februari) uitgenodigd om deel te nemen aan de competitie om de Gouden Beer. Utz, een Engels-Duits-Italiaanse coproduktie met in de hoofdrollen Armin Müller-Stahl en de Oscarwinnaars Brenda Fricker en Paul Scofield, zal tijdens het festival in wereldpremière gaan.

Digna Sinke, een van de laatste Nederlandse regisseurs van wie een film (De stille oceaan) in het Berlijnse hoofdprogramma te zien was, maakt kans dit jaar weer present te zijn. Deze week hoopt René Scholten, de producent van Sinkes nieuwste film Boven de bergen, uitsluitsel te krijgen of de film in de Berlijnse competitie mag meedingen. De film staat ook geprogrammeerd voor het deze week beginnende Filmfestival Rotterdam. Boven de bergen is al zeker van vertoning in het Panorama, een niet-competitieve nevensectie van het Berlijnse festival.