Eerste uitvloeisel reorganisatieplan automatiseerder; Ontslagen Management Share

ROTTERDAM, 21 JAN. Ondanks een negatief advies van de ondernemingsraad gaat vandaag de ontslagaanvraag voor vijftig personeelsleden van de noodlijdende automatiseerder Management Share de deur uit.

Dit heeft een woordvoerder van het tobbende automatiseringsbedrijf verklaard.Het ontslag van de vijftig medewerkers is het eerste uitvloeisel van een groot reorganisatieplan dat crisismanager drs. L.J. Leeman op eind vorig jaar ontvouwde. Het plan voorziet, behalve in het collectieve ontslag, in de verkoop van bijna alle verlieslijdende bedrijfsonderdelen, waardoor er uiteindelijk 250 van de 350 werknemers overblijven.

Crisismanager Leeman heeft de procedureel verplichte wachttijd van een maand afgewacht alvorens hij zijn plannen definitief bekend maakte. Die maand wachttijd is vorige week vrijdag verstreken. De ondernemingsraad van Management Share heeft op 17 december vorig jaar nog een negatief advies uitgebracht over het reorganisatieplan, omdat een sociale paragraaf ontbreekt. Volgens de woordvoerder zijn Leeman en de ondernemingsraad echter op dit moment nog gewoon in gesprek. De ondernemingsraad is het “niet oneens” met de inhoud van het plan van Leeman.

Leeman heeft de claimemissie voor Management Share, die was voorzien voor december 1991, op advies van de bank Pierson, Heldring & Pierson uitgesteld tot maart. Volgens de woordvoerder zou het klimaat op dat moment gunstiger kunnen zijn. De claimemissie moet de overige aandeelhouders in staat stellen voor 1,72 gulden per aandeel stukken Management Share bij te kopen.