Wereldbeker skien

Franz Heinzer, Alberto Tomba en Vreni Schneider, de grote drie in de skiwereld, staan er drie weken voor de Olympische Spelen uitstekend voor.

Heinzer maakte van de drie de meeste indruk. De Zwitserse afdaler scoorde de hattrick op de levensgevaarlijke Streif in Kitzbuhel. Tomba behaalde zijn eerste overwinning in Kitzbuhel. Op de slalom, en hij was er dolblij mee. Het was de eerste Italiaanse overwinning in het Oostenrijkse mondaine ski-oord in zeventien jaar. Schneider was zaterdag de snelste op de slalom in Maribor in Slovenie. De reuzeslalom ging er zondag niet door wegens invallende dooi.

Franz Heinzer behaalde zijn derde opeenvolgende overwinning in de afdaling in Kitzbuhel. De 29-jarige Zwitser won er in 1991, en vrijdag en zaterdag binnen vierentwintig uur twee keer. De wereldkampioen evenaarde daarmee de legendarische prestastie van Franz Klammer, die drie keer op rij (1975-77) de Hahnenkamm winnend afsloot.