Verdacht pakket bij provinciehuis

DEN HAAG, 20 JAN. Een verdacht pakket bij het provinciehuis van Zuid-Holland leidde vanochtend tot grote verkeersopstoppingen op de in- en uitvalswegen van Den Haag.

De receptionist van het provinciehuis trof een doos aan bij de hoofdingang van het gebouw. Een half uur later meldde een onbekende per telefoon dat er om 8.00 uur een bom zou ontploffen. De politie gaf hierop opdracht een groot gedeelte van het gebouw te ontruimen. Ook de omgeving van het provinciehuis werd afgezet. Het explosievenopruimingscommando van de Koninklijke Landmacht onderzocht de inhoud van de doos. Deze bleek een vloeistof te bevatten. Nog niet bekend is of deze stof brandbaar of explosief was. Om kwart voor tien werd het sein veilig gegeven. De verkeersafzettingen werden na enkele uren opgeheven.