S Bank breidt uit in Friese regio

De S Bank, onderdeel van de Verenigde Spaarbank in Utrecht, gaat binnenkort weer een aantal vestigingen openen in Friesland. In maart en april zal het netwerk van de bank in die provincie worden uitgebreid met kantoren in Gorredijk en Franeker.

De S Bank had al vestigingen in Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. De nieuwe kantoren zullen volgens een door de bank ontwikkelde licentieformule worden geëxploiteerd door Van Campen, makelaar in assurantiën in Gorredijk, en Sijtsma-Verzekeringsgroep in Franeker.

De Verenigde Spaarbank Groep is in 1990 samengegaan met het Belgisch-Nederlandse verzekeringsconcern Fortis. In december vorig jaar kondigde Verenigde Spaarbank de overname aan van Nutsspaarbank, Den Haag. Hierdoor is het spaarbank-concern na ABN Amro Bank, Rabobank en NMB Postbank op de ranglijst van het aantal personeelsleden in Nederland de vierde plaats innneemt met ongeveer 4300 werknemers.