Nucleair verdrag Korea's getekend

SEOUL, 20 JAN. De Zuidkoreaanse premier Chung Wok Shik heeft vandaag een akkoord ondertekend met Noord-Korea over het uitbannen van kernwapens op het Koreaanse schiereiland.

Eerder deze maand zette zijn Noordkoreaanse ambtgenoot Yon Hyong Muk al zijn handtekening onder de overeenkomst. Het akkoord tussen de twee rivalen over kernwapens is een vervolg op een non-agressie- en verzoeningspact dat op 13 december 1991 werd gesloten.

De Amerikaanse president Bush noemde onlangs de Noordkoreaanse atoomdreiging nog een van de grootste gevaren in de regio. Pyongyang bood daarna inspectie van zijn installaties en overleg met de Amerikanen aan. De laatste stap is inmiddels gezet, gisteren vertrok een Noordkoreaanse delegatie naar de Verenigde Staten voor de eerste ontmoeting met Amerikaanse functionarissen sinds de Koreaanse oorlog. (AP, Reuter)