Lelystad Airport mikt op Europa

ROTTERDAM, 20 JAN. Uit een voorlopig jaaroverzicht over 1991 van Luchthaven Lelystad blijkt dat het aantal vliegbewegingen opnieuw is toegenomen.

Ten opzichte van 1990 steeg dit cijfer met 12,8 procent naar 126154. De toename is vrijwel geheel te danken aan uitbreiding van het aantal lesvluchten. Naast de vliegvelden Eelde in Groningen en Beek in Limburg is Lelystad inmiddels uitgegroeid naar de belangrijkste vestigingsplaats voor vliegopleidingen in ons land. Het beleid blijft gericht op het aantrekkelijk maken van de luchthaven voor meer zakelijk vliegverkeer met grotere vliegtuigen tot het maximale startgewicht van 6000 kilogram. Dit zijn toestellen die 12 tot 14 passagiers kunnen vervoeren. Naast binnenlandse vluchten poogt Lelystad Airport hiermee vooral voor het zakelijke verkeer tijdbesparende verbindingsmogelijkheden te scheppen naar bestemmingen in de omringende landen binnen Europa. De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad bezitten samen ruim 99 procent van de aandelen van nv Luchthaven Lelystad in handen.