FNV dreigt met staking bij Lampe

ROTTERDAM, 20 JAN. Investeringsmaatschappij Wolters Schaberg, eigenaar van het kledingbedrijf Lampe, moet vanmiddag met een sociaal plan komen voor de werknemers van het bedrijf. Zo niet, dan zal de Dienstenbond FNV nog deze week stakingen organiseren bij de winkelketen.

Afgelopen zaterdag werd opnieuw een filiaal van Lampe gesloten, ditmaal in Alkmaar. Al eerder moesten vijf van de twintig vestigingen hun deuren sluiten. In alle gevallen werd het winkelpersoneel pas op het laatste moment ingelicht.

De Dienstenbond eist nu een goede afvloeiingsregeling voor alle werknemers, ook voor de 25 personeelsleden die al op non-actief zijn gesteld. De bond is “woedend” over de manier waarop de werknemers van Lampe worden behandeld. “Eerst horen ze dat de collectie in de uitverkoop gaat en dat ze moeten overwerken. En een paar dagen later is de winkel gesloten en zijn de verkoopsters op non-actief gesteld”, aldus een woordvoerster van de vakbond.

De sluiting van de vestigingen vormt onderdeel van een sluipend saneringsplan, meent de bond. De Lampe-filialen zouden uit de duurdere winkelstraten verdwijnen en vervolgens worden doorverkocht aan andere kledingconcerns, waaronder Miss Etam.

In 1990 verkocht Peek & Cloppenburg het kledingbedrijf Lampe aan het Wolters Schaberg-concern. In totaal werken er 140 mensen bij Lampe. Volgens de dienstenbond staan de vestigingen in Roermond en Zeist op de nominatie om in februari te worden gesloten.