Akkoord over extra vluchten op Z-Afrika

ROTTERDAM, 20 JAN. Het aantal KLM-vluchten naar Zuid-Afrika zal worden uitgebreid en chartermaatschappij Martinair wil een aanvraag indienen voor chartervluchten naar Durban. Hierover hebben de Nederlandse en Zuidafrikaanse luchtvaartautoriteiten gisteren overeenstemming bereikt.

Dit heeft het ministerie van verkeer en waterstaat bekend gemaakt na afloop van onderhandelingen die een delegatie onder leiding van de Rijksluchtvaartdienst de afgelopen dagen in Pretoria heeft gevoerd.

De gesprekken waren een vervolg op eerdere afspraken die minister J.R.H. Maij-Weggen (verkeer en waterstaat) in december vorig jaar maakte met de Zuidafrikaanse minister van transport, dr. P.J. Welgemoed, tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Niet bekend

De luchtvaarautoriteiten van beide landen zijn ook overeengekomen het mogelijk te maken om op termijn de frequentie van vluchten tussen Nederland en Zuid-Afrika geleidelijk uit te breiden van drie tot zeven maal per week. De delegaties spraken ook over de mogelijkheid van chartervluchten vanuit Nederland naar Zuid-Afrika. Op grond daarvan heeft Martinair besloten een aanvraag in te dienen voor vakantiechartervluchten naar Durban. Met ingang van november 1992 wil Martinair op deze Zuidafrikaanse stad vliegen.

Volgens de KLM is er voor de luchtvaartmaatschappij een goede markt in Zuid-Afrika. “De bestaande vluchten op het land zijn nu steeds goed bezet. We denken dat voor een uitbreiding zeker een markt zal zijn.”