Grolsch aast op Britse brouwerij

ROTTERDAM, 18 JAN. Bierbrouwerij Grolsch onderhandelt over overneming van de Britse brouwerij Ruddles. De verwerving van Ruddles past in de strategie van Grolsch om zijn portefeuille in Noordwest-Europa te versterken.

De Britse brouwerij had in 1990 een omzet van 100 miljoen gulden. De omzet van Grolsch (bijna duizend werknemers) was in dat jaar 472,5 miljoen gulden. Door de overneming van de Duitse brouwer Wicküler vorig jaar is de Grolsch-omzet inmiddels met naar schatting zeventig procent gestegen.

Ruddles is een brouwer van bieren voor "het hogere marktsegment'. De Britse brouwerij (gevestigd in Langham, British Midlands) is onderdeel van Courage, een dochter van Fosters Brewing Group. Grolsch wil volgens de bekendmaking de merk- en brouwerijtraditie van Ruddles handhaven en de belangen van de werknemers beschermen.

Grolsch werkt al samen met grote Engelse brouwers als Fuller en Wolverhampton. Via deze bedrijven is in meer dan vijfhonderd pubs Nederlands bier op fust te krijgen.