Algerije

De tijd dat de Noordafrikaanse landen op voetbalgebied superieur waren aan hun zuidelijke buurlanden is voorbij.

Na Marokko werd titelhouder Algerije gisteren in de eerste fase van het Afrikaans kampioenschap uitgeschakeld. In Ziguinchor (Senegal) bleef de ploeg van de verbleekte Real Madrid-ster Madjer tegen Kongo steken op, 1-1. Gevoegd bij de 0-3 tegen Ivoorkust betekende dat resultaat, dat het Algerijnse elftal met schande overladen naar huis terugkeert. In de zevende minuut nam Kde leiding. Met een lange pass vond Tsoumou het hoofd van Ngapy. Die gaf een voorzet, waar Pierre Tchibota slimmer was dan de Algerijnse doelman Kadri. In de Algerijnse aanval onderscheidde zich slechts één man: Nasser Bouiche van de Franse tweedeklasser Red Star. Hij nam kort voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening.