Oplopend kwartaal verlies voor Digital

Het Amerikaanse computerconcern Digital Equipment heeft in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar (begonnen op 1 juli vorig jaar) een verlies, inclusief bijzondere posten, geboekt van 138,32 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van het vorige boekjaar behaalde het concern een winst van 111 miljoen dollar.

Over de eerste helft van het boekjaar ontstond een verlies van 110 miljoen dollar. In dezelfde periode van het boekjaar 1990/1991 werd een winst van 137 miljoen dollar geboekt.

In de resultaten van het tweede kwartaal zijn die van de divisie informatiesystemen van Philips opgenomen, die Digital per 28 oktober vorig jaar heeft overgenomen.

Digital Equipment, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Maynard (Massachusetts in de Verenigde Staten, is 's werelds grootste leverancier van computernetwerken en heeft 119.500 mensen in dienst, waarvan ongeveer 3500 mensen in Nederland in diverse vestigingen.