"Libiërs willen voor Franse rechter'

PARIJS, 17 JAN. Twee Libische functionarissen die door de Franse autoriteiten worden gezocht in verband met een bomaanslag op een Frans vliegtuig boven Niger, hebben volgens Franse media hun bereidheid te kennen gegeven in Frankrijk terecht te staan om hun onschuld aan te tonen.

Het betreft onderminister van buitenlandse zaken Moussa Koussa en Abdallah Senoussi, een zwager van de Libische leider Gaddafi die de nummer twee van de Libische inlichtingendienst zou zijn. In de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties wordt naar verwachting op korte termijn een resolutie in stemming gebracht waarin de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk eisen dat Libië volledig meewerkt aan het onderzoek naar de aanslag op het Franse toestel en die op een vliegtuig van Pan Am boven Lockerbie, waarvoor Libië ook verantwoordelijk is gesteld. (AP, AFP)