KIP IN KOKOS

Kip in een jasje van kokos. Simpel, maar verrassend: wat wil een kok met tijdgebrek nog meer? Serveer er gele rijst bij en komkommersalade of boontjes. De rijst kleurt prachtig geel door een halve theelepel kurkuma of koenjit mee te koken. Een ander recept voor gele rijst verschijnt binnenkort in deze rubriek.

Voor 2 personen:

3 eetlepels ketjap manis

2 kipfilets

3 eetlepels gemalen kokos

30 gram boter

1 banaan

Meng de ketjap en 1 eetlepel water. Liefhebbers van pittig kunnen daar nog 1 theelepel sambal doorroeren. Leg de kipfilets een kwartiertje in deze marinade en wentel ze daarna door de kokos. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de kip in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Halveer de banaan in de lengte en snijd de helften doormidden. Bak de stukken banaan om en om in de boter en serveer ze bij de kip.