Buy-out van Medicopharma mislukt

ROTTERDAM, 17 JAN. De onderhandelingen tussen het noodlijdende Medicopharma en een consortium over de overneming van de groothandelsactiviteiten zijn gisteren afgebroken. Over de overneming is geruime tijd onderhandeld met een consortium, bestaande uit het management van de groothandel en investeerders, waaronder een bank. Medicopharma ontkende gisteren dat de grootste schuldeiser, ABN Amro, hierbij is betrokken.

Inmiddels zijn nieuwe onderhandelingen geopend met een andere gegadigde. Ook in de plannen van deze partij is een rol voor het management weggelegd, aldus Medicopharma. Verdere bijzonderheden hebben directie en bewindvoerders van de in surséance van betaling verkerende medische groothandel niet willen verstrekken.

Volgens welingelichte bronnen zijn (of waren) een groep Noordhollandse apothekers bij de buy-out van de groothandel betrokken. Deze "investeerders' zouden grote moeite hebben om het geld voor hun aandeel in de overnaem bij elkaar te brengen.

Op 13 december heeft Medicopharma de groothandelsactiviteiten en ondergebracht in een nieuwe vennootschap, Medicopharma Groothandel.