Vlaams Blok

De hooggeleerde briefschrijver uit Malden (NRC Handelsblad, 13 januari) probeert via een moraliserend betoog, dat erop neerkomt dat je nooit nooit moet zeggen, de schor gedraaide grammofoonplaat van onversneden jodenhaat te verdoeken en zo Israel onder te brengen in de categorie van racistische en fascistische regimes.

Het is alweer Israel, nota bene het enige land in het Midden-Oosten met een democratische staatsvorm, (zij het met enkele schoonheidsfoutjes als gevolg van de nog steeds niet beëindigde staat van oorlog waarin het land met vrijwel al zijn buren is verwikkeld) dat, pour besoin de la cause, alweer moet fungeren als kop van Jut. Welk een merkwaardig "fascistisch en racistisch' land, waar - kennelijk dissidente - "joodse geleerden en intellectuelen' in alle vrijheid kunnen beweren, dat ze in een "racistisch en fascistisch' land leven zonder dat hun het zwijgen wordt opgelegd.

De stiekeme immorele moraal van het hooggeleerde betoog is weer het versleten refrein: Wij niet-joden hebben ons met betrekking tot de Holocaust niets te verwijten, want de "slachtoffers' van dit gigantische bloedbad zijn geen haar beter dan de racisten en fascisten van het Vlaamse Blok.