Terracotta

Tot begin maart. Di t/m za 10-17u, zo en ma op afspraak. Bovendien op de volgende zondagen: 26 jan, 16 feb en 1 maart. Rijksstraatweg 1-3, Buurmalsen. Inl 03455-72223.

In en rondom een voormalige Betuwse boerderij aan de Linge in Buurmalsen zijn terracotta potten uit Spanje, Portugal, Griekenland, Thailand, China en Afrika tentoongesteld. Deze eeuwenoude voorraadpotten voor wijn of voor olijfolie zijn door het echtpaar Bax zelf van het Zuideuropese platteland naar Nederland gehaald. De mooiste potten zijn de gerestaureerde: als er een barst in kwam werd deze met stalen krammen aan de buitenkant gehecht - binnenin is niets van een hechting te zien en lijkt de pot onaangetast. De wijn of olie kon dan weer rustig enkele jaren bewaard worden. Naast de potten zijn op de (verkoops)tentoonstelling "Kruiken om te bewaren' ook vazen, bakken en keramieken schalen te zien.