Philips sluit chipfabriek in Orem (VS)

EINDHOVEN, 16 JAN. Philips sluit zijn chipfabriek in Orem in de Amerikaanse staat Utah. Het in 1966 opgerichte produktiecentrum maakt deel uit van de divisie Philips Semiconductors. De poorten van de fabriek gaan eind 1992 dicht, zo heeft Philips donderdag bekendgemaakt. Het concern wil hiermee de produktie van de divisie stroomlijnen.

Volgens topman James E. Dykes van Signetics is de fabriek verouderd en is het in het belang van de klanten om de produktie te stroomlijnen. Philips kan nog niet aangeven waar de produktie wordt voortgezet. Dat kan zijn in de Verenigde Staten, Europa of in het Verre Oosten. De fabriek, onderdeel van Signetics, telt ongeveer negenhonderd werknemers.

Signetics heeft over de gehele wereld 6.000 mensen in dienst. Het bedrijf treft voorzieningen voor overplaatsing, herplaatsing en herscholing, aldus Philips. In Orem worden bepaalde chips voor verbinding van computers met randapparatuur gemaakt.

Signetics behoort tot North American Philips Corporation (NAPC), een volledige dochteronderneming van Philips. NACP is een van de honderd grootste industriële bedrijven in de VS met een omzet van meer dan 6 miljard dollar per jaar. (ANP)