Nieuwe arrestatie bij welzijnswerk in Den Haag

DEN HAAG, 16 JAN. De Haagse politie heeft vanochtend de boekhouder van de Stichting Haags Sociaal-cultureel werk (SHS), R. B., aangehouden op verdenking van fraude. B. zou samen met de hoofdverdachte, de vorige week gearresteerde SHS-directeur drs. J.J.H. R., verscheidene particuliere donateurs hebben opgelicht door financiële middelen niet volgens het aangemerkte doel te besteden.

Het voorarrest van de hoofdverdachte is gisteren met dertig dagen verlengd. B. is de derde medeplichtige die door de politie is aangehouden. Naast zijn functie op de SHS is hij directeur van de stichting RAG (Recreatie Achterstands Groepen) in Bennekom, die onder meer een tentenkamp beheert. Van deze stichting RAG is hoofdverdachte R. penningmeester; de administratie van de stichting bevond zich op zijn privé-adres en is vorig jaar bij een inval door de politie in beslag genomen.