Leger VS verwijdert gifvaten uit Kampen

KAMPEN, 16 JAN. Het Amerikaanse leger brengt 600 vaten met chloorhoudend poeder uit Kampen naar Engeland voor recycling.

De vaten werden illegaal opgeslagen in de loods van een voormalige Kamper houthandel. Als het poeder in contact komt met water onstaat het gevaarlijke chloorgas. De gemeente Kampen heeft dit gisteren bekend gemaakt naar aanleiding van vragen in de raad. In 1991 trof de gemeente in de betreffende loods 300 vaten aan met “super tropical bleeds”. De vaten werden opgeslagen op de gemeentewerf. Onlangs ontdekte de gemeente in hetzelfde pand nog eens 300 vaten met dit chloorhoudende poeder. De vaten zijn door een inwoner van Utrecht in Duitsland van het Amerikaanse leger gekocht. De man is spoorloos sinds de politie van Kampen met hem vorig jaar sprak over het verwijderen van de vaten.