Infotheek Groep failliet verklaard

Het Leidse computerbedrijf Infotheek Groep is gisteren door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard.

Dat hebben de curatoren mr. F.H. Tiethoff en mr. J.C. Rosenberg Polak vandaag bekendgemaakt. De destijds aan de beurs genoteerde vennootschap verkeerde sinds 30 oktober vorig jaar in surséance van betaling. Sindsdien zijn de verschillende onderdelen van de houdstermaatschappij verkocht of verzelfstandigd. Naast de Infotheek Groep is op 30 oktober 1991 aan negen werkmaatschappijen (bv's) van Infotheek surséance van betaling verleend. Op 1 november is over die negen bedrijven het faillissement uitgesproken. Van een groot deel hiervan zijn de activa inmiddels verkocht, onder andere aan Install Data, onderdeel van Venture Fonds Nederland. Nog zes werkmaatschappijen werden 11 november failliet verklaard.