Zweed Wahlgren nu al reuzendoder

MELBOURNE, 15 JAN. Bij de Open Australische tenniskampioenschappen is hij al na twee ronden uitgeroepen tot reuzendoder: Lars-Anders Wahlgren. Was de in Australië woonachtige Zweed in de eerste ronde al te sterk gebleken voor de als twintigste geplaatste Amerikaan Brad Gilbert, een ronde verder moest ook de nummer twaalf van de plaatsingslijst, de Amerikaan Derrick Rostagno, het onderspit delven.

De nummer 256 van de wereld - via de kwalificaties tot het hoofdtoernooi doorgedrongen - gaf na afloop van zijn tweede ronde-partij te kennen dat hij graag speelt in Australië. “Het is bijna altijd mooi weer, nooit koud en je kunt het hele jaar doorspelen”, aldus de 25-jarige baseliner. Hij woont dan ook samen met zijn Australische vriendin een groot deel van het jaar in Brisbane. In Australië haalde de uit het Zweedse Angelholm afkomstige tenniser tot op heden zijn beste resultaten. In 1990 bereikte hij de derde ronde van het grandslamtoernooi in Melbourne en vorig jaar versloeg hij de sterke Zwitser Rosset in de eerste ronde. In 1989 bereikte hij ooit nog eens de finale van de Australische indoorkampioenschappen. Ivan Lendl was daarin te sterk. Die speler zou mogelijk zijn tegenstander in de vierde ronde kunnen worden, al moet hij dan nog wel eerst met de Italiaan Omar Camporese afrekenen. Kansloos acht hij zich zeker niet. (Reuter/AP)