Miljoenenorders voor Delftse kassenbouwer

Het kassenbouwbedrijf Dace Delft, sinds september vorig jaar nog via Lindeteves-Jacoberg uit Rotterdam onderdeel van de Holding Gulf International Group, heeft een miljoenenorder voor de bouw en de renovatie van tuinbouwkassen in Qatar en Koeweit in de wacht gesleept.

De Delftse kassenbouwer heeft zich vorig jaar weten los te maken van Lindeves via een management buy-out. De ontvangen opdracht bedraagt 10 miljoen gulden in Qatar en 1 miljoen gulden in Koeweit. De transactie wordt de eerste miljoenenorder genoemd voor een Nederlandse kassenbouwer sinds het einde van de Golfoorlog genoemd. De opdracht in Qatar betreft de levering van een speciaal gekoelde kas en hal en de renovatie van een kassencomplex. Aan Koeweit levert Dace een opkweekkas voor de publieke groenvoorziening.