Levenslang geëist in zaak echtpaar Widdershoven

KERKRADE, 15 JAN. De openbare aanklager in Bratislava heeft gisteren levenslang geëist tegen de Hongaar Jan M. en de Slowaak Lubar M., die beschuldigd worden van moord op de 27-jarige G. Widdershoven uit Kerkrade en poging tot moord op haar echtgenoot, de 28-jarige R. Widdershoven.

Het echtpaar werd in augustus 1990 overvallen toen het met een kampeerauto op een parkeerplaats in de buurt van Linz stond. De vrouw werd verkracht en gedood, terwijl de man voor dood in een bos werd achtergelaten. Pas zes weken later werd op aanwijzing van een van de verdachten het stoffelijk overschot van de vrouw gevonden. De toestand van de man is nog steeds zo slecht, dat hij niet in Bratislava kon getuigen. Hij is vorige maand in zijn woonplaats verhoord, de video-opname daarvan is in de rechtszaal vertoond.