Laatste trofee Peter Winnen bij afscheid

AMSTERDAM, 15 JAN. Wielrenner Peter Winnen heeft definitief afscheid genomen van de wielersport. Tijdens de presentatie van de Buckler wielerploeg, tot en met vorig seizoen zijn werkgever, ontving hij gisteren in Amsterdam uit handen van Freddie Heineken zijn laatste trofee. De 34-jarige Limburger maakte noodgedwongen een einde aan zijn loopbaan wegens een rugkwaal. Winnen werd in 1980 beroepswielrenner en was een begenadigd klimmer.

Voor de formatie van ploegleider Jan Raas was het de laatste voorstelling met de huidige sponsor. Volgens afspraak houdt de huidige geldschieter er na dit seizoen mee op. Raas heeft zich ten doel gesteld eind mei een nieuwe financier bekend te maken. Pas als tegen die tijd nog geen uitzicht is op zekerheid voor de toekomst zal de Zeeuw intermediairs inschakelen. Tot die tijd rekent hij op zijn eigen onderhandelingskwaliteiten en op het geduld van zijn renners, aan wie hij heeft gevraagd voorlopig geen nieuwe verbintenissen aan te gaan.