Geen ontslagen bij Eurometaal voor 1994

ROTTERDAM, 15 JAN. Bij munitiefabrikant Eurometaal in Zaandam (560 werknemers) zullen tot 1994 geen gedwongen ontslagen vallen bij de komende reorganisatie. Het bedrijf schakelt van de militaire markt over op de produktie voor de civiele markt. Na betrokkenheid in verband hiermee bij de handel en fabrikage van sloten en cv-ketels, gaat Eurometaal nu samenwerken met een melkmachinefabrikant. Eurometaal zal robotsensoren voor een melkrobot produceren.

Unie BLHP, de vakbond voor middelbaar en hoger personeel, is gisteren met de directie van Eurometaal overeengekomen dat de komende twee jaar geen mensen zullen worden ontslagen. Eind vorig jaar maakte de directie van Eurometaal bekend dat de reorganisatie als gevolg van de internationale ontspanning in 1992 geen gedwongen ontslagen tot gevolg zou hebben. Nu heeft het bedrijf de garantie gegeven dat dit ook in het jaar daarop niet het geval zal zijn.

De conversie zal tachtig arbeidsplaatsen kosten. De helft van de mensen komt in aanmerking voor een ouderenregeling, de anderen zullen omgeschoold worden en/of bij andere bedrijven worden geplaatst.

Eurometaal heeft met melkmachinefabrikant Prolion in Vijfhuizen een samenwerkingscontract voor de langere termijn gesloten voor de levering van robotsensoren voor een nieuwe melkrobot. Deze robot zal volgende week op de landbouwbeurs in de Rai worden getoond. Het apparaat zal 275.000 gulden gaan kosten. Eurometaal verwacht dat deze order op den duur nieuwe werkgelegenheid zal opleveren.