Foto: SITTARD - De 40-jarige Colombiaan G. L. die ...

Foto: SITTARD - De 40-jarige Colombiaan G. L. die een straf uitzat van zestien jaar wegens smokkel van 2.658 kilo cocaïne - een Europees record -, is gisteravond samen met een Ierse gedetineerde bevrijd uit de gevangenis in Sittard.

De gevangenen gebruikten bij hun ontsnapping drie aluminium ladders en een vuurwapen, die door helpers van buitenaf waren geleverd. De ontsnapten zaten gisteren met drie bewakers in een kamer, toen een van hen vroeg of het raam dat uitkomt op een binnenplaats, open mocht. Toen een bewaker het raam had geopend, stapte de Ier uit het raam op de ladder, waar hij een pistool kreeg aangereikt. Daarmee hield hij de bewakers onder schot totdat de Colombiaanse medegevangene ook naar buiten was geklommen. (Foto ANP)