Foto: Het schilderij Mickey Mouse at the Front ...

Foto: Het schilderij Mickey Mouse at the Front van de officiële Britse oorlogskunstenaar tijdens de Golfoorlog, John Keane, heeft in Groot-Brittannië voor opschudding gezorgd.

In kringen van het Britse leger en het ministerie van defensie heeft men aanstoot genomen aan het schilderij waarop Mickey Mouse op een voetstuk op het strand van Koeweit-Stad te zien is, naast een winkelwagentje vol anti-tankraketten. Het schilderij, voor twaalfduizend pond aangekocht door het Imperial War Museum, is "onwerkelijk', aldus de critici. Keane verweert zich door te stellen dat zijn schilderijen gebaseerd zijn op foto's die hij heeft gemaakt op het strand van Koeweit-Stad, waar Iraakse soldaten bivakkeerden en waar een Mickey Mouse-figuur als speeltuig stond. (foto EPA)