Zambia wint door treffer van Kalusha

ROTTERDAM, 14 JAN. Zambia heeft gisteravond in groep D van het Afrikaans voetbalkampioenschap een kostbare zege behaald op Egypte: 1-0. PSV-aanvaller Kalusha Bwalya maakte na ruim een uur de enige treffer in het Aline Sitoe Diatta-stadion van de Senegalese plaats Ziguinchor.

Beide ploegen speelden uiterst behoedzaam vanuit een gesloten defensie. In de eerste helft konden slechts drie acties in de buurt van het vijandelijk doel worden geteld. Tot de treffer van Kalusha bleef de opdracht: niet verliezen. De linksbuiten van PSV wijzigde de tactiek met zijn treffer in de 61ste minuut. Egypte werd naar voren gedwongen, maar miste de stootkracht.

In groep C verraste Ivoorkust door titelverdediger Algerije met 3-0 te verslaan. Algerije kwam al in de 27ste minuut met tien man te staan nadat Kamel Adjas voor de tweede keer geel kreeg. De Afrikaanse kampioen stond bij dat incident al met 0-1 achter door een fraaie volley van Traore. Nog voor rust scoorde de voor Monaco spelende Fofana vanaf de rand van het strafschopgebied de tweede treffer. Pas in de slotfase beslisten de Ivoriaanse "Olifanten' het duel definitief met een treffer van Joel Tiehl. (AFP/Reuter)