Willis Corroon en TAC-Groep in Gebr. Scheuer

De Britse Willis Coroon Group, één van de grootste assurantiemakelaars in de wereld met 1000 medewerkers voornamelijk in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en de TAC-Groep, een dienstenverlenend onderdeel van het Hoogovens-concern, hebben overeenstemming bereikt over een samenwerkingsverband in Assurantiebedrijf Gebroeders Scheuer, waarin TAC al een belang had.

Scheuer bemiddelt onder meer voor het staalconcern Hoogovens en voor Hoogovens-afnemers bij het afsluiten van industriële verzekeringen.

Scheuer, ontstaan in 1864, is één van de grootste onafhankelijke assurantiemakelaars in Nederland met ongeveer 80 medewerkers.

A. Konijnendijk, directeur van Scheuer sinds 1985, zegt ingenomen te zijn met de samenwerking. Met name van de Britse branchegenoot Willis Corroon mag een verdere internationale uitbouw van het zakenvolume worden verwacht. Scheuer is gevestigd in Amsterdam met een service-kantoor in Velsen-Noord. De uit courtageopbrengst bestaande jaaromzet bedraagt ongeveer 11 miljoen gulden.

Willis Corroon heeft een jaaromzet van ruim 600 miljoen pond (1,9 miljard gulden) en heeft een jaarlijks bruto premie-inkomen van ongeveer 5 miljard pond (16 miljard gulden). De aandelen van Willis Corroon zijn genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York en aan de Pacific Stock Exchange.