Van Gendt Kwintet

In NRC Handelsblad van 10 januari begint Wenneke Savenije haar recensie van het concert van het Van Gendt Kwintet in de door het Concertgebouw NV georganiseerde serie "Recitals door jonge Nederlanders' met een citaat uit het in Preludium opgenomen interview met twee leden van het Kwintet.

In dit interview zegt hoboïst Toon Durville dat het Kwintet vaak in Koffieconcerten optreedt, dat je daarbij dan niet alleen modern repertoire kunt spelen en geeft daarbij een voorbeeld: het Kwintet had eens een geweldig eigentijds programma samengesteld, maar kreeg een week voor het concert te horen, dat er geen twintigste eeuwse muziek gespeeld mocht worden.

Doordat het citaat uit zijn verband is gelicht en bovendien het woordje "eens' is weggelaten wordt de indruk gewekt dat het Concertgebouw op deze wijze heeft gehandeld. Niets is minder waar: het door het Kwintet voorgestelde programma werd door het Concertgebouw enthousiast geaccepteerd en bevatte dan ook voor drievijfde muziek van deze eeuw.