Uitgever Pearson verliest interesse voor Daily Mirror

LONDEN, 14 JAN. De belangstelling voor de dagbladen uit de Mirror-Group of Newspapers (MGN) van wijlen Robert Maxwell, zoals de Daily Mirror, is tanende. De Pearson-groep, die onder meer de Financial Times uitgeeft, zegt niet meer in MGN geïnteresseerd te zijn. Ook de Lonrho-groep, de uitgever van The Observer, heeft geen belangstelling meer voor MGN. Al eerder had het Duitse uitgeversconcern Bertelsmann afgehaakt.

Hierdoor blijft eingenlijk alleen nog de mogelijkheid over dat de leiding van de Daily Mirror, onder aanvoering van de hoofdredacteur, de groep overneemt. MGN is niet erg gewild meer sinds bekend werd dat Robert Maxwell een forse greep in de pensioenkas van MGN had gedaan waardoor een tekort van 400 miljoen pond was ontstaan. Bovendien heeft de groep schulden tot een bedrag van 340 miljoen pond.

Voordat de handel in de aandelen MGN werd gestaakt vertegenwoordigde de groep een waarde van 500 miljoen pond. Na de dood van Maxwell wist MGN een forse koerswinst te boeken van 36 procent. De koers steeg met 28 pence tot 106 pence. MGN was een van de weinige winstgevende ondernemingen van het Maxwell-imperium. (DPA)