"Beeldentuin Museumplein zaak deelraad'

AMSTERDAM, 14 JAN. De beslissing over een tijdelijke beeldentuin op het Museumplein is aan de Amsterdamse stadsdeelraad zuid. Dat schrijft cultuurwethouder M. Baak aan de initiatiefnemer, Christian Braun. Baak spreekt van "een interessant voorstel'.

Braun voelt zich door de brief van de wethouder "afgescheept', zo laat hij het college van B en W in een vandaag verstuurde brief weten. Braun, ex-directeur van het in 1990 gesloten, particuliere museum Overholland, had in een brief aan de burgemeester aangeboden op eigen kosten een beeldentuin in te richten totdat een definitieve beslissing zou zijn genomen over de herinrichting van het plein. Volgens Baak zal het stadsbestuur wel bij het voorstel betrokken blijven “gezien het grote belang van het plein voor de stad”.