Winst Amersfoortse stijgt zeker 15%

De verzekeringsmaatschappij De Amersfoortse heeft de omzet in 1991 met 22,7 procent zien stijgen tot 752 miljoen gulden.

De verzekeringsmaatschappij zegt een bijzonder goed jaar achter de rug te hebben en verklaarde dat de winst naar verwachting met tenminste 15 procent zal stijgen boven de 22,8 miljoen gulden van 1990.

De omzet in de sector levensverzekeringen steeg met 40 procent tot 384 miljoen gulden. De produktie van nieuwe verzekeringen nam met 15 procent toe. De groei is vooral gerealiseerd met de verkoop van spaarverzekeringen. De Brede Herwaardering die met ingang van dit jaar de fiscale faciliteiten beperkt, is daarbij van invloed geweest.

In de sector schadeverzekeringen steeg de omzet met 8,8 procent tot 368 miljoen gulden. De produktie van nieuwe verzekeringen steeg met 16 procent tot 34 miljoen gulden. Vooral de produktie van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en collectieve ziektekostenverzekeringen leverde een aanzienlijke bijdrage aan de groei. Amersfoortse is voor 55 procent in handen van Assurantieconcern Stad Rotterdam. De Münchener Rückverzicherungs-Gesellschaft bezit 25 procent en Nürnberger Lebensversicherung de overige 20 procent.