Pirelli zet overnamepoging Continental voort

De Italiaanse autobandengroep Pirelli heeft opties gekocht die recht geven op 32 procent van het aandelenkapitaal van het Duitse bandenconcern Continental.

Pirelli zou die hebben gekocht op een uitoefenprijs van 60 mark per aandeel. Pirelli poogt al geruime tijd Continental over te nemen. Pogingen daartoe in de laatste maanden van vorig jaar mislukten door grote tegenstand van de Duitse onderneming. Afgezien van de thans verkegen 32 procent in opties, bezit Pirelli ook nog een belang van 2 procent in aandelenopties dat van Fiat werd overgenomen. De overeenkomst met Mediobanca voorziet in een contractperiode van twee jaar met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens een periode van vijf jaar.

Pirelli heeft over 1991 een verlies geleden van 690 miljard lire (ruim 1 miljard gulden).