Intergamma neemt Karwei over

Intergamma in Baarn heeft de in mei vorig jaar begonnen samenwerkingsbesprekingen met Karwei Holland Nationaal in Nieuwegein afgerond met de overneming van het aandelenkapitaal van Karwei.

De bundeling levert een onderneming op die op de Nederlandse doe-het-zelf-markt boogt op een winkelomzet van ruim 1,2 miljard gulden en een marktaandeel van totaal 24 procent. Hiermee zijn Intergamma en Karwei samen de grootste in ons land.

De samenwerking brengt geen verandering in de commerciële identiteit van de twee bedrijven. De verschillende winkelformules (Gamma Bouwmarkten, Lanser Winkelbedrijven, Bouwmaat, Karwei, Klus) zullen naast elkaar blijven voortbestaan.

Intergamma en Karwei zijn beide actief in de doe-het-zelf-markt via "franchising', een systeem waarbij onafhankelijke winkeliers onder één naam optreden. Intergamma telt in Nederland 112 bedrijven en in België 25. Branchgenoot Karwei heeft 69 winkels.