Ambtenaren voor de rechter wegens fraude Defensie

UTRECHT, 13 JAN. De marechaussee heeft het afgelopen half jaar zestig medewerkers van opslagplaatsen van de landmacht en de dienst der Domeinen in Soesterberg aangehouden die worden verdacht van diefstal, heling en verduistering.

Nog eens acht medewerkers van de dienst Domeinen worden verdacht van soortgelijke vergrijpen. Voorts onderzoekt justitie de rol van een twintigtal opkopers. De medewerkers bij de landmacht, onder wie twee militairen, zouden acht jaar lang op grote schaal onderdelen van overtollig militair materieel hebben gestolen en verkocht. Volgens de Utrechtse officier van justitie gaat het om enkele honderdduizenden guldens. De verdachten waren werkzaam bij de 573 Verzamelplaatscompagnie en het Detachement Overtollig Materieel. Het hoofd van dit detachement, een majoor, is voorlopig geschorst. Met zeventien verdachten heeft justitie inmiddels een schikking (tot 250 gulden boete) getroffen.