NeVoBo wil Selinger ook na de Spelen

WOERDEN, 11 JAN. Harrie Brokking en de Nederlandse volleybalbond gaan op 1 februari definitief uit elkaar. De bondscoach die het niet eens was met de tijdelijke aanstelling van Arie Selinger als zijn assistent kwam gistermorgen een bevredigende afvloeiingsregeling overeen. De NeVoBo wil Selinger nu ook na de Spelen als bondscoach van de mannenploeg.

Bondsvoorzitter Bert Funk heeft in een onderhoud met Brokking nog geprobeerd de oefenmeester over te halen toch akkoord te gaan met de gekozen constructie waarin hij de eindverantwoordelijkheid zou houden voor het nationale team dat deze zomer wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Barcelona. Funk: “Ik heb veel waardering voor Brokking. Ik had graag gezien dat hij zijn beslissing om terug te treden had herroepen. Tenslotte zou er aan zijn bevoegdheden niet worden getornd. Ik vind nog steeds dat we gezien de omstandigheden een goede beslissing hebben genomen om Arie Selinger te benaderen voor de Spelen. De NeVoBo heeft in deze affaire beslist geen fouten gemaakt.” Brokking blijft echter van mening dat er voor hem een onwerkbare situatie was ontstaan. “Ik kan alleen functioneren in een constructie waar ik volledig achtersta. Selinger is dan wel benaderd voor de taak van assistent, maar hij is geen man die op de achtergrond blijft. Vroeger of later waren er toch problemen gekomen.”

Brokking weet nog niet wat hij gaat doen. Op 30 december fungeerde hij voor het laatst als coach van de nationale mannenploeg. Nadat het Oranjeteam de finale van het internationale toernooi in Apeldoorn tegen Cuba winnend had afgesloten gaf Brokking te kennen dat hij wilde stoppen als bondscoach. De NeVoBo zit nu met het probleem dat er een lacune is tussen het vertrek van Brokking en de komst van Selinger op 15 maart. Bovendien is het onduidelijk of Selinger ook bereid is na de Spelen in dienst te blijven van de NeVoBo. Verder moet de bond op zoek naar een nieuwe assistent voor de in Japan verblijvende Amerikaanse volleybalgoeroe. Bondsvoorzitter Bert Funk: “Wij hebben tevergeefs geprobeerd contact te zoeken met Selinger. Wij willen natuurlijk dat hij nu ook na de Spelen aanblijft. Verder moet Selinger zelf maar zijn assistent aanwijzen. Dan kan hij straks optimaal functioneren.”