Foto: ARNHEM - Met muziek bewezen leden van het ...

Foto: ARNHEM - Met muziek bewezen leden van het koninklijk zigeunerorkest Tata Mirando gisteren de maandag overleden violist Morshi Thomas Weiss (68) de laatste eer in de Grote- of Eusebiuskerk in Arnhem.

Daarna werd hij op de Moscowa begraafplaats ter aarde besteld. Morshi was een van de broers van Tata Mirando, de huidige leider van het zigeunerorkest. Ook Morshi heeft het orkest geleid, maar hij was daar al mee gestopt toen Armando enkele jaren geleden met het muziekgezelschap optrad. Morshi stopte met optreden omdat hij weer als zigeuner wilde leven bij Boxmeer in Noord-Brabant, volgens zijn broer Tata. Tata betekent zoveel als vader, en iedere leider van het zigeunerorkest van de familie Weiss wordt zo genoemd. (Foto NRC Handelsblad/ Freddy Rikken)