Winst automatiseerder LCI daalt, omzet groeit

ROTTERDAM, 10 JAN. Het computerbedrijf LCI uit 's Hertogenbosch heeft in 1991 een winst van 5 miljoen gulden behaald, een daling van 40 procent ten opzichte van 1990. Dat heeft directeur J. van der Steen gisteren gezegd tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst.

De directie wijt de verminderde resultaten aan verscherpte concurrentie en steeds snellere produktvernieuwingen die nodig zijn. LCI is vooral in de tweede helft van vorig jaar hard getroffen door de slechte marktomstandigheden. In de eerste helft van 1991 bedroeg de winst 3,8 miljoen gulden, tegen 4,7 miljoen gulden in de eerste helft van 1990. De winst in de tweede helft van het jaar verminderde van 3,8 miljoen gulden tot 1,2 miljoen gulden.

Ondanks de ongunstige markt voor de automatiseringsbranche wist LCI de omzet met tien procent te verhogen tot 123,5 miljoen gulden. In 1990 was dat nog 112,6 miljoen gulden. De directie zei niet ontevreden te zijn over de resultaten, die “ondanks de relatief hoge operationele lasten en herstructureringskosten” zijn behaald. LCI kondigde vorig jaar een reorganisatie van de verkoop- en distributieafdelingen aan, die dit jaar “verder geoptimaliseerd” zullen worden.

LCI wil een groter deel van de omzet behalen uit de dienstverlening. De omzet uit apparatuur zal dan relatief kleiner worden. Het bedrijf is terughoudend over de verwachtingen voor 1992 “in het licht van de onzekere algemene economische omstandigheden en die in de computerindustrie in het bijzonder”.